Sanne Winters


Sanne Winters, sinds 2007 samen met partner Ronald Boers, eigenaar van Stal ’t Kabel.
 
Ervaring
Sanne heeft Orun 3e fase (nu niveau 4) afgerond en L springen. Vrijwel alle sportpaarden die zij heeft gereden heeft zij zelf opgeleid tot Z2 niveau en heeft zij goede wedstrijdresultaten behaald. Na het opleiden zijn deze paarden weer doorverkocht .

Met haar paard Ulixes is Sanne uitgekomen in de Grand Prix. Ulixes is momenteel niet meer actief in de wedstrijdsport maar wordt onder andere voor de stagiaires als leerpaard gebruikt. Momenteel rijdt Sanne met haar nieuwe topper Bellamie in de Lichte Tour, hierbij wordt zij in haar training vakkundig begeleid door Adelinde Cornelissen. Zij weet Sanne enorm te motiveren om het uiterste uit zichzelf en haar paarden te halen, haar grenzen te verleggen en aan haar eigen fitheid te werken.

Training
Sanne traint paarden van groen tot lichte tour niveau, of maakt een paard in de tussenliggende periode verkoopklaar. Ook bestaat de mogelijkheid paarden voor langere tijd te trainen, als de eigenaar daar niet toe in staat is. 

Tevens is Sanne in te schakelen voor professionele begeleiding op concours.

Op dit moment maakt Sanne haar jonge paard Kiki (2015) klaar voor de wedstrijdsport. Kiki toont veel talent en we hebben hoge verwachtingen van haar. 

Visie
Sanne vindt het belangrijk dat je op een eerlijke en paardvriendelijke manier traint met je paard. Welzijn, management  en oog voor je paard hebben zijn de pijlers.

Zij werkt vanuit het principe dat je een paard van achter naar voren tegen de hand aan rijdt. Daarvoor wordt het zogenaamde Skala der Ausbildung gebruikt; takt, ontspanning, aanleuning, impuls, rechtrichten en verzamelen!

Lesgeven
Naast privélessen en trainingssessies verzorgt Sanne ook een aantal manege dressuurlessen en traint zij de manegeruiters die geselecteerd zijn voor het EquiTalentPlan.

Wat Sanne belangrijk vindt in de lessen?
Een prettige samenwerking tussen paard en ruiter en een duidelijke doelstelling wat de ruiter wil bereiken met de lessen.

Het op een correcte manier een paard vanuit been tegen de hand aan kunnen rijden, waarbij de houding van de ruiter cruciaal is en waaraan veel aandacht wordt besteed.

Streven naar een paard dat snel aan de hulp is en aan twee teugels nageeflijk is, om vanuit daar een paard oefeningen aan te leren en een goede proef te kunnen rijden.

Sanne kan tevens advies geven over het management van een paard, te denken aan voer, beweging, harnachement, het opstellen van een trainingsschema.

De lessen kunnen op onze locatie worden gegeven, ook kunnen paarden hier voor een korte periode worden gestald voor intensieve training van een aantal dagen/weken.
 

  
Bellamie  
Geboren: 2006
Kleur: Bruin
Geslacht: Merrie
Stokmaat:     1.70 m.
Niveau: Lichte Tour

 

  
Ulixes  
Geboren: 13-04-2001
Kleur: Vos
Geslacht: Ruin
Stokmaat:     1.70 m.
Niveau: Grand Prix