Manege

Stal ‘t Kabel is dé manege waar je met plezier leert paardrijden.
Wij zijn een 5-sterren FNRS (Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra) manege. Om hiervoor in aanmerking te komen, moeten wij aan alle strenge veiligheidseisen voldoen die gesteld worden door de FNRS. Onze lessen worden uitsluitend verzorgd door gediplomeerde instructrices. Als lesklant wordt je ook automatisch lid van de FNRS en krijg je een ruiterpaspoort, waarin je hippische vorderingen op wedstrijdgebied worden bijgehouden.

Je kunt bij ons dressuur rijden en springen.
Wil je je vorderingen toetsen, dan kun je meedoen aan de wedstrijden die bij ons op stal regelmatig worden georganiseerd, zowel bij FNRS voor de manegeruiters als bij de KNHS voor ruiters met een eigen paard.

Om op een plezierige en verantwoorde manier te leren paardrijden, neem je contact met ons op of kom je eens langs op de stal!

Op onze manege wordt op een professionele en plezierige manier paardrijles gegeven, conform het certificaat van veilig paardrijden (zie www.veiligpaardrijden.nl). Dit veiligheidscertificaat garandeert u als klant dat een accommodatie voldoet aan bepaalde basiseisen voor een veilige beoefening van de paardensport.
Stal 't Kabel is aangesloten bij de Federatie van Nederlandse Rijschoolhouders (zie www.FNRS.nl) en hanteert dus ook het ruiterpaspoort; een officieel en persoonsgebonden document voor alle manegeruiters die rijden bij een FNRS Ruitersportcentrum.

Tevens kun je je paard bij ons in pension zetten. Dit is een volpension. Dat betekent dat wij de paarden uitmesten, voeren en buitenzetten (zie onder pension).

Stal 't Kabel is ook een erkend SBB leerbedrijf voor stagiaires en een satellietbedrijf voor Lentiz MBO paardensport- en houderij.

Onze stal is gelegen aan de rand van Nieuw Vennep, op loopafstand van station en bushalte. Per fiets zijn we ook zeer goed en op een veilige manier te bereiken, overal is fietspad met goede verlichting.

Ben je nieuwsgierig geworden, surf over onze site of kom eens een keer langs bij ons op de stal, bekijk onze accommodatie en maak kennis met onze pony's en paarden.