Lessen

Op dit moment zijn er op alle dagen (behalve zondag) lessen voor de jeugd. En op maandag-, donderdag- en vrijdagavond en dinsdagochtend worden er lessen voor volwassenen gegeven.

Op woensdag- en vrijdagavond en zaterdagochtend zijn er springlessen voor manegeklanten en op donderdagavond rijden de ruiters en amazones met een handicap van 19.00 tot 21.00 uur.

Bekijk hier al onze lestijden.

Er rijden bij ons maximaal 8 personen in een regulier lesuur en 5 in een 3/4-les.

Instructie
De lessen worden gegeven door Sanne Winters, Ronald Boers, Christine Hooftman, Sacha Albers, Rosalynn Prooij, Maxine Arnst & Anne van Winkoop.

Niveau indeling

Niveau Type les FNRS niveau
  Veulenles  
1 Starterspakket  
2 Beginners (drie kwartier les) F1
3 Beginners F2 & F3, beginnen met V1
4 Half gevorderd F3 t/m F6, beginnen met V2
5 Gevorderd F7 en hoger, beginnen met oefenspringen
6 Beloftentraining / Talententraining Door middel van selectie

Veulenles
Speciaal voor kinderen van 5 en 6 jaar die al gek zijn van pony’s maar nog te klein zijn voor een reguliere les, geeft Stal ‘t Kabel de Veulenles. Het doel van deze les is de kinderen vertrouwd te laten worden met de pony’s. De les wordt afgestemd op de ontwikkeling van de kinderen en is een goede voorbereiding op de reguliere lessen die vanaf 7 jaar gevolgd kunnen worden.

De lessen bestaan uit 4 verschillende onderwerpen:
Dressuur - Het 'echte' rijden op een pony.
Voltige - Voltige is gymnastiek te paard, dit is een leuke manier om kennis te maken met de omgang en de bewegingen van een paard.
Vaardigheid - Bij de vaardigheid ligt de nadruk op de balans, behendigheid en de samenwerking met het paard of pony. Dit doen we door middel van slalom, balkjes draven en poortjes passeren.
Horsemanship - Het communiceren met paarden. Hierin leren we de taal van de paarden kennen en hier op een goede manier mee te communiceren.

Starterspakket
Het Starterspakket is speciaal ontwikkeld voor de beginnende ruiter. In 5 weken leer je alles over het verzorgen, poetsen en opzadelen en leer je de beginselen van het paardrijden.

In een veilige omgeving krijg je iedere week een ½ uur les op stal en een ½ uur op het paard. Na 5 weken krijg je je opzadeldiploma en kijken we in welke les je het best past.

Een goedgekeurde cap met keurmerk is verplicht, maar kan voor de eerste lessen ook geleend worden. Als je nog geen paardrijkleding hebt, volstaat de eerst keren laarzen met gladde doorlopende zolen en een hakje. Draag geen sportschoenen want daarmee kun je vast in de beugels komen te zitten. Een strakke broek die geen dikke naden aan de binnenkant van je benen heeft is voorlopig een goed alternatief voor een rijbroek.

Dressuurlessen
Na het starterspakket kunnen de jonge kinderen doorstromen naar een niveau 2 les, dit is een les van 45 min. met maximaal 6 ruiters in de les.

In een reguliere dressuurles zitten maximaal 9 ruiters. Ons maandelijkse thema loopt als een rode draad door onze lessen. Tijdens de lessen wordt er ook regelmatig een sprongetje gemaakt en vlak voor een wedstrijd worden de proeven geoefend.

Springlessen
De springlessen worden gegeven door Ronald Boers. In de springles zitten maximaal 7 ruiters. Het dragen van een bodyprotector is verplicht tijdens deze lessen.

Tijdens de springles staat er vaak een klein parcours. Je moet enige jaren rij ervaring hebben, voordat je aan de springles mag meedoen.

Privélessen
Gedurende de week zijn er diverse mogelijkheden om privéles van Sanne Winters te krijgen. Zij helpt je om een realistisch doel te bepalen en vervolgens begeleidt ze je op professionele wijze om dat doel ook daadwerkelijk te bereiken.

Voor een privé springles kun je een afspraak maken met Ronald Boers.

Indien gewenst kan er ook gekeken worden of  en wanneer een van de andere instructeurs tijd heeft voor een privéles.